Hernejahu

Üldised toiduteemad.

Moderaator: tähetark

Hernejahu

PostitusPostitas Suurmees » 03 Juul 2010, 11:55

Tere,

kas hernejahu GI jääb alla 35? Kas sellest on võimalik inimtoitu genereerida?

sm42 Suurmees
Kasutaja avatar
Suurmees

Re: Hernejahu

PostitusPostitas eks70nene » 03 Juul 2010, 16:18

Ma mõtlen, et loogiliselt võttes peaks hernejahu GI olema sama, mis kuivatatud hernestel (sest jahu on ju valmistatud jahvatatud kuivatatud hernestest), st 25. Seega igati hea leid ;)

Seda jahu pole ma ihusilmaga näinud ega kasutanud, aga kujutan ette, et see sobib ülihästi köögiviljapannukate tegemiseks, samuti pitsade/pirukate/quiche'i põhja valmistamiseks.
Perhaps it is better to be irresponsible and right, than to be responsible and wrong. (Churchill Winston)
Kasutaja avatar
eks70nene

PostitusPostitas lisett » 15 Juul 2010, 09:16

Kunagi ostsin hernehelbeid, isegi ei mäleta kelle toode aga pudru sellest küll juba vaadates isuäratav ei jäänud OO)
lisett

PostitusPostitas Suurmees » 15 Juul 2010, 10:11

Tere,
eks peab natuke eksperimenteerima. Tõenäoliselt pole selle jahu sidumis- jmt võrreldav nisujahu omaga, ehk mittekerkiva koogipõhja annaks aretada. Tõenäoliselt juhtub pannukate tegemisel sama mis sojajahuga, et laguneb koost ära või siis rohke munaga hoiab koos, aga et maik ei ole võrreldav tavapannkookidega, siis suurt publikumenu see ei too. Sojajahuga andis aga edukalt kala paneerida ja siis praadida, äkki käib hernejahu ka siin?
Peab uurima edasi.
Mulle endale meeldib pudruks keedetud hernemass - püree, millele lisades näit. küüslauku, ägepaprikat, oliiviõli, eri sorti supirohelist koos või eraldi jmt saab suurepärase eelroa, suupiste. Kaunistab lauda ja silitab kõhtu.

Tervitab ja sm42
Kasutaja avatar
Suurmees

PostitusPostitas eks70nene » 17 Juul 2010, 09:51

Tõenäoliselt annab sellest jahust teha siis ka tavalist hernesuppi, mille valmimine peaks võtma oluliselt vähem aega kui tervete kuivatatud herneste korral. Sellisel juhul võib sinna lisada lihtsalt suitsupeekoni kuubikuid, sibulat ja porgandit. Täispüree saamiseks tuleks kogu sodist veel nuimikseriga üle käia.
Ma tegin just eile hernesuppi ja unustasin selle nii kauaks tulele, et herned olidki lõpuks peaaegu täiesti püreestunud :))
Perhaps it is better to be irresponsible and right, than to be responsible and wrong. (Churchill Winston)
Kasutaja avatar
eks70nene

Mine Kõik toidust

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline