Mure toiduainega - piimatooted

Kõik tervist puudutavad küsimused ja vastused.

Moderaator: Dr.Peach

Mure toiduainega - piimatooted

PostitusPostitas ciishu » 25 Mär 2010, 18:58

Mure siis järgmine, alates jaanuarikuust ei saa enam piimatooteid süüa. Olin ühe õhtu kõrges palavikus ja peale seda ei kannata enam üldse piimatooteid, aga samas tunnen vajadust kohupiima ja jogurti järele. Ma täpselt ei tea kas on mul nüüd äkki tulnud laktoosi talumatus või on asi mingis aines mis piimatootes esineb. Ehk oskate midagi selle kohta öelda või teate mingit toodet kus laktoosi ei esine? :)
Pilt
Kasutaja avatar
ciishu

Re: Mure toiduainega

PostitusPostitas Sereina » 25 Mär 2010, 20:29

Kuidas ei kannata? Lööb allergia välja? Võid ju inimkatseid nö teha ja osta laktoosivaba piima jms tooteid, ja vaadata kas on parem.
"Went for a drive, just to see where I end up"
Kasutaja avatar
Sereina

PostitusPostitas iia » 26 Mär 2010, 08:53

Piimatoodetega on nii, et neid taluvad hästi enamasti lapsed. Koos piimahammaste vahetumisega hakkab jârk-järgult vähenema piima seedimiseks vajalik ensûûm, mistôttu paljudel täiskasvanutel ja eriti vanadel inimestel toob piimatoodete tarbimine endaga kaas seedehäired ja palju muid hädasid, mida esmapilgul piimaga ei oska seostadagi.
Kuidas sul see talumatus avaldub?
Kasutaja avatar
iia

PostitusPostitas ciishu » 26 Mär 2010, 10:51

Mul on nii, et kui ma söön mingi piimatoodet siis mõne aja pärast hakkab kõht mulisema(täpselt selline tunne nagu vesi keeks) ja hakkab valutama ning lisaks sellele tekivad teinekord ka gaasid. :S
Pilt
Kasutaja avatar
ciishu

PostitusPostitas Stardust » 26 Mär 2010, 10:55

Toitumishäirete alla see teema vist ei sobi... Liigutan üldiste terviseteemade alla.

Aga näe, siin räägitakse laktoosivabadest toodetest. Proovi järele.
Kasutaja avatar
Stardust
Administraator

Re: Mure toiduainega - piimatooted

PostitusPostitas eks70nene » 26 Mär 2010, 11:31

Võimalik, et kõrge palavik koos kõigi muude kaasuvate organismisiseste protsessidega, mis nähtavate sümptomitena ei ilmne, keeras su organismi tasakaalu tuksi ja sellisel juhul käivitab keha intuitiivselt enesekaitsemehhanismi, reageerides talle biokeemiliselt mitte sobivate ainete/toitude vastu, et tasakaalutust mitte suurendada ja säilitada energiat haavade lakkumiseks. Ja on üsna loogiline, et piimatoodete vastu hakkab keha põtkima. Piimavalgud on väga raskesti seeditavad ning hakkavad tänu pikale organismis püsimise ajale käärima, võttes sellega organismilt ära muuks otstarbeks vajalikku energiat ja tekitades terve rea ühendeid, mis omakorda põhjustavad terve armee igasuguseid vaevusi, k.a gaase, puhitust, seedehäireid, krampe, peavalu, väsimust jms.

Võid proovida küll laktoosivabu tooteid, aga see ei pruugi aidata, sest asi ei pruugi üldse olla piimasuhkrutalumatuses, vaid hoopis piimavalkude liigsuures molekulimassis, millega nõrgestunud organism ei suuda toime tulla.
Perhaps it is better to be irresponsible and right, than to be responsible and wrong. (Churchill Winston)
Kasutaja avatar
eks70nene

PostitusPostitas ciishu » 26 Mär 2010, 12:52

eks70nene, ma ei teadnudki sellist asja :S aga suured tänud uue informatsiooni eest :)
Pilt
Kasutaja avatar
ciishu

PostitusPostitas nohik » 07 Apr 2010, 21:36

Aga millega võiks piimatooteid asendada, kas on asendusvõimalus üldse? Mul endal nüüd pea sama teema.
Teise ootel :)
Kasutaja avatar
nohik

PostitusPostitas poomel » 09 Juul 2010, 11:57

Tere,
piimatooteid võid asendada sojatoodetega. Praegu on juba päris laialdane valik. Kui sulle üks toode ei meeldinud, ära jäta katsetamist katki. Nad on täiesti erinevad oma maitseomadustelt. Ühele sobib üks, teisele teine. Piimavalgu sobimatuse korral leiad endale jogurit või nn. kohupiima ja palju muud.
Kui sa ei talu aga piimasuhkrut ehk laktoosi, siis on ka variante päri palju, mida sa siiski süüa saad. Jogurtites ja juustus näiteks on laktoos juba muundunud ka laktoosi mittetaluvale organismile seeditavaks.
Peale selle on olemas terve sari piimatooteid, mis on laktoosivabad. Jälgi teksti tootel ja leiad endale sobivad tooted .
poomel

PostitusPostitas Stardust » 09 Juul 2010, 14:02

Poomel, turu all on meil täitsa iseseisev teema olemas, mõistlik oleks oma reklaamijutud sinna paigutada. Teise postituse juba tõstsin sinna.

Siinsest postitusest kustutasin aga telefoninumbri ära. Ei ole mõtet seda iga teema alla paigutada.
Kasutaja avatar
Stardust
Administraator

Mine Üldine tervis

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline