Ukraina vaeste pirukas

Moderaator: tähetark

Ukraina vaeste pirukas

PostitusPostitas Rohesilm » 20 Mai 2010, 16:56

See on siis Oti pere lemmikretsept.

1/2 kapsapead
1 sibul
5 muna
50g majoneesi
50g hapukoort
2 spl jahu
100ml piima
maitse järgi pipart, sool, suhkurt ..

Haki kapsas ja sibul ning sega omavahel. Lihasõber võib hulka visata ka singikuubikuid. Laota kapsa-sibulasegu küpsetus vormi. Soovitav on kasutada silikoonvormi, sest seda pole vaja eraldi rasvaga määrida ning pirukas tuleb vormi seest kenasti välja.
Vahusta viis muna. Lisa majonees, hapukoor, jahu, piim ning sega kõik koostisained omavahel. Maitsesta pipra, soola ja suhkruga. Vala segu vormi kapsa-sibulasegu peale.
Küpseta 45 minutit 200 kraadi juures. Kuna ahjud on erinevad, võib igaks juhuks tikuga piruka tahedust kontrollimas käia.
Püüa pirukas vormi seest välja saada. Voila! Ja ongi valmis! Serveerida võib nii külamalt kui soojalt. Ei sisalda palju kaloreid, süüa võib julgelt!
Igaühel meist on vaid üks Keha - selle eest tuleb hellalt hoolitseda!
Igaühel meist on vaid üks Elu - seepärast tuleb oma unistused elluviia!
Meil on vaid üks Maakera - seega tuleb käituda keskkonnasõbralikult!
Rohesilm

Re: Ukraina vaeste pirukas

PostitusPostitas jänx » 30 Mai 2010, 12:08

Jee! Ma kohe täna teen seda! Olen ise ka millegi sellise peale mõelnud.
Pilt
Kasutaja avatar
jänx

Re: Ukraina vaeste pirukas

PostitusPostitas iki » 16 Juun 2010, 12:21

Tehtud ja söödud ka. Minusuguse kapsafanaatiku jaoks tõeline leid, soovitan teistelegi. Nagu omlett kapsaga :lol) Mõnusalt kerge ja maitsev vorm. Algul kartsin, et kapsas ei küpse nii väikse ajaga ahjus ära. Mul sai kapsast natuke palju ka ja vedelik ei katnud pärishästi kogu kapsast ära. Lasin 10 min. kauem küpseda. Ja täitsa hea sai, pealmised ja mõned jämedamad kapsalõigud kargelt krõmpsud jäid, aga mulle nii meeldiski. Järgmine kord ainult tükeldan kapsa võimalikult väikesteks tükkideks, on nati mugavam vormi lahti lõigata ja jääb ehk koostiselt ühtlasem. Seekord olin laisk ja ei viitsinud tükeldamisega eriti jännata.
Kasutaja avatar
iki

Mine Küpsetised

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline